Bölcsőde Beremend

Székhelye – Postai címe: 7827 Beremend, Rákóczi u. 20.
Tel.: 72/474-158
E-mail: bolcsode(kukac)beremend.hu
Nyitvatartás: 06:00-16:30
Vezető: Horváth Tiborné

Bemutatkozás

Intézményünk adaptált épületben működik 20 férőhellyel, egy gondozási egységben, 2 csoportra tagolva.
Biztosítjuk a családban élő három év alatti gyermekek életkorának és egyéni adottságainak megfelelő napközbeni ellátását, szakszerű nevelését – gondozását.
Elsődleges célunk a munkát vállaló családokkal megosztani a gyermekek nevelésével járó feladatokat, másrészt ellátást nyújtunk olyan gyermekek számára, akiknek az egészséges, kiegyensúlyozott fejlődéséhez szükséges feltételeket az otthoni környezet nem, vagy csak részben tudja biztosítani.
Kisgyermeknevelőink szakképzettsége, hivatásszeretete nyújt biztonságot az optimális feltételek megteremtéséhez, nyugodt, szeretetteljes légkör kialakításához, mely játékra, aktivitásra ösztönzi gyermekeinket, és segíti az egészséges, harmonikus személyiség kibontakozását, pozitív énkép kialakulását.
Szülőkkel is olyan együttműködésre törekszünk, mely megalapozza a közös cél felé haladó utat: „a világra nyitott, derűs, kiegyensúlyozott, boldog gyermekeket nevelni!”
Nevelési programjaink változatosak, mindig játéktevékenységhez kapcsolódnak.
Udvarunk gondozott, biztonságos, udvari játékaink változatos mozgáslehetőséget kínálnak gyermekeinknek.
Csoportszobáink tágasak, színesek, esztétikusak, a korosztálynak megfelelő méretű és minőségű bútorokkal vannak berendezve, melyekben sokféle játékkészlet várja a gyermekeket.
Bölcsődénk családbarát, nyitott, a szülők bármikor betekinthetnek gyermekük bölcsődei életébe. Nyitottságunkat jellemzi, hogy már hagyománnyá vált közös programokat szervezünk a családokkal.
/ Anyák napi ünnepség, Kihívás napja, Gyermeknapi családi délután, Adventi készülődés /.
Zenebölcsit tartunk minden hónapban az otthon lévő kismamák és bölcsődés korú gyermekeik számára. Ezeken az összejöveteleken segítségünkre van egy zenepedagógus és zeneiskolás növendékei, akik hangszeres előadásaikkal színesítik foglakozásainkat.
Egyéb szolgáltatásaink:

A szülők eseti elfoglaltsága idejére gyermekfelügyeleti ellátástbiztosítunk, melyet 1-1 órára, de akár több napra is igénybe lehet venni térítési díj ellenében. Igény esetén étkezést is biztosítunk.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által gyakorlóhellyé nyilvánították intézményünket, ami azt jelenti, hogy tanulókat is fogadhatunk, kiknek előírt szakmai gyakorlatát Bölcsődében kell letölteni.
Ellátási területünk bővítésével lehetőségünk van igény szerint a környező településekről jelentkező gyermekek felvételére is.
Sokrétű szolgáltatással igyekszünk a családokat és gyermekeiket kielégíteni!
Fontosnak tartjuk intézményünkben az együttműködést, a családias jó hangulatú légkör megteremtését és fenntartását, melyben a gyermekek mellett a felnőttek is jól érzik magukat!

„ Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, míg tényleg megnövök. Guggoljon ide mellém, ha nem csak hallani, de érteni akar, hogy közelebb legyen, a szívdobbanásunk.” 
/ Birtalan Ferenc /

Bölcsőde galéria

Nyelv kiválasztása»
Megszakítás