LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - Koronavírus
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - Koronavírus
2020-05-05 15:10:30

Tájékoztatom Beremend Nagyközség lakosságát, a település közigazgatási területén működő vállalkozásokat, hogy a Magyarország Kormánya által hirdetett veszélyhelyzet (az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében) továbbra is fennáll.

A Kormány által meghatározott szabályok 2020. május 4. napjától változtak, az alábbiak szerint:

Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.

A vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet (pl. fodrászat, kozmetika) nyitva tarthat és látogatható.

Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.

Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak.

Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja. Az élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

Vallási közösség szertartása (mise, istentisztelet), továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható, amelyek mindegyikén biztosítani kell a védőtávolság megtartását.

Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható. Sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

Amennyiben további tájékoztatásra lenne szüksége, kérem az alábbi elérhetőségeken érdeklődjön:

hivatal@beremend.hu; 06-72-574-920

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a koronavírussal kapcsolatban csak hivatalos, megbízható forrásokból tájékozódjanak, az alábbi portálon, illetve a közösségi médiában:

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

A koronavírussal kapcsolatban felmerülő kérdés esetén az alábbi információs vonalak állnak a lakosság rendelkezésére:

06 80 277 455

06 80 277 456

koronavirus@bm.gov.hu

Fentieken kívül minden aktuális információról tájékoztatást adunk a www.beremend.hu portálon, valamint a Beremend TV-ben. Kérjük kísérjék figyelemmel!

Beremend, 2020. május 4.

Theisz Ferenc sk.
polgármester