„Délen az élen”
„Délen az élen”
2019-05-08 14:42:47

I. Baranya Megyei Túrakerékpáros Találkozó

Beremend, 2019. június 28-29-30. (péntek-szombat-vasárnap)

Általános tájékoztató.pdf

Túrakerékpáros találkozó program.pdf

Kérjük, hogy a jelentkezés lapot az alábbi űrlap kitöltésével elküldeni szíveskedjen részünkre.
Jelentkezési lap űrlapkitöltés

Vagy hagyományos módon kinyomtatás, szkennelés után a delenazelen@beremend.hu e-mail címre visszaküldeni szíveskedjen.
Jelentkezési lap.pdf

Szálláslehetőségek

Strand szállás

Strand tetőtér

Kovácsműhely

Szőlőhegyi vendégház

Motoros vendégház

Kásád vendégház

Beremend kerékpározni szerető közössége nevében meghívlak benneteket a Baranya megyei Túrakerékpáros Találkozóra, melyet idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal indítunk útjára.

Szeretnénk általa bemutatkozni, vidékünk értékeit minél szélesebb körben népszerűsíteni, és nem mellesleg az egyre nagyobb tömeget képviselő kerékpárosokat megmozgatni, összetartó közösséggé alakítani.

Településünk mindig szívesen vett részt hasonló kezdeményezések megvalósításában. Jó szívvel és maradandó emlékekkel gondolunk vissza a Horvátország EU-s csatlakozásakor megrendezett Pécs-Eszék túrára, melynek kiemelt állomása voltunk. 2018-ban már 10. alkalommal szerveztünk országos találkozót. Elképzelésünk szerint e program megyejárásra indulna, vagyis az eseményt minden évben egy önként jelentkező település látná vendégül. Aktív kerékpáros csoportja van többek között Szigetvárnak, Komlónak, Mohácsnak, Bólynak, Pécsnek, Sellyének, de bízunk benne, hogy kisebb falvakból is csatlakoznának hozzánk.

Beremend számos kinccsel büszkélkedhet. Nálunk található Magyarország legdélebbi pontja a kopjafával, a szőlőtőkék közt emelkedik a Megbékélés Kápolna nevéhez hű hangulatot árasztva, Kovácsműhelyünkben bemutatjuk egykor hogyan dolgoztak a mesteremberek. A felfrissülésről barátságos strandfürdőnk gondoskodik, ahol sátrazási lehetőség is adott. Emellett cseppkőbarlangunkról készült filmmel is készülünk, valamint a cementgyár kulisszatitkaiba is beleshetünk egy üzembejárás alkalmával.

Természetesen biciklire is pattanunk az érintett települések látnivalóit felfedezve:

• szombaton: Beremend-Magyarbóly-Villány-Nagyharsány-Beremend (kb. 30 km)

• vasárnap horvátországi kirándulás: Valpovó-Belisce-Dráva-part és az elmaradhatatlan fagyizás Petárdán

Nagy örömünkre szolgál, hogy meghallgathatjuk a Baranya Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Osztályának előadását a megyei kerékpárutakról és a tervezett új szakaszokról. Izgalmas élménybeszámoló teszi teljessé a programot olyan környékbeli túrázóktól, akik két keréken bejárták egész Európát.

Látogassatok el hozzánk, a jó hangulat garantált!

Várjuk a 2020-as találkozó megrendezésére vállalkozó jelentkezőt!

A részletes program, valamint a részvételi feltételek, szálláslehetőségek április 15-től érhetőek el Beremend Nagyközség honlapján. www. beremend.hu Ha itt a nyár, Beremend vár!