navigation
neue Bilder
Camera

Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden

Beremend Nagyközség Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

Beremend Nagyközség szennyvízelvezetésének fejlesztése

 

Beremend Nagyközség Önkormányzata több sikeres pályázatot is megvalósított az elmúlt időszakban. Ezek közül négy határon átnyúló projekt volt, melyek a Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósulhattak meg.

 

REGION2SUSTAIN:

Az eszéki UNIKOM, a Szlavónia és Baranya Regionális Fejlesztési Ügynökség és Beremend Nagyközség Önkormányzata együtt közös pályázatot nyújtott be a Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. A pályázat célja, hogy a határ menti régióban kisléptékű közösségi akciót valósítsanak meg, melynek eredményeként fenntarthatóbb fejlődés valósul meg és az érintett területek környezeti minősége javul. A fenti prioritáson belül a pályázó szervezetek a területükön, egy határon átnyúló fenntartható hulladékgazdálkodási stratégiát dolgoznak ki. Ennek egyik első lépéseként komposztálókat helyeznek el a lakosságnál ( magyar oldalon Beremend, Kásád, Kistapolca településeken). A komposztálás népszerűsítésével a lakossági hulladék mennyiségének csökkenését és egy környezet tudatosabb magatartás kialakulását várják.

A közös projekt 2015. szeptember 01.-től 2016. augusztus 31.-ig, összesen 12 hónapig tart. A projekt beruházási és egyéb nem beruházási elemeket egyaránt tartalmaz. A közös projekt teljes összköltsége 267 249 euró, melyből az uniós támogatás 227 161,65 euró.

 

CULTROUTE A HUHR/1101/1.2.3./0021 azonosítószámú IPA projekt keretében Beremend Petlovac járással közösen a térségben épített örökségének bemutatása érdekében tematikus útvonalat jelöl ki. Az alapvető célkitűzés egy olyan tematikus kulturális útvonal kidolgozása, amely elősegíti a fenntartható fejlődésen alapuló turizmusfejlesztést a határ menti régióban. A partnerség egy kulturális túraútvonal létrehozására vállalkozott, a környező települések bevonásával. Az útvonal kapcsolatot teremt már létező túraútvonalak és népszerű célpontok között a határ két oldalán, ezzel is tovább színesítve a kis-régió turisztikai termékkínálatát. A projekt  turista pihenő helyek létrehozását foglalja magában, valamint közös PR és marketing tevékenységet a határ két oldalán az új turisztikai termék népszerűsítése érdekében. Ez az útvonal alternatívát kínál a térségbe látogatóknak, akik szeretnék tartalommal megtölteni az itt tartózkodásukat. A magyar oldalon hét települést fűz fel az útvonal: Magyarbóly – Lapáncsa – Beremend – Kásád – Old – Egyházasharaszti – Siklós, míg a horvát oldalon: Petárda (Baransko Petrovo Selo) – Baranyaszentistván (Petlovac) – Lőcs (Luc) – Újbezdán (Novi Bezdan) – Novi Nevesinje – Torjánc (Torjanci). Az útvonalhoz ezeken felül még Zeleno Polje, Sirine és Sudaras is kapcsolódik.

A projekt honlapjának a címe: www.cultroute.hu
X
X
X